Zuster Martha Sturkenboom

Theresia Adriana Sturkenboom

Dochter van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart

Zuster Martha werd geboren in Schalkwijk op 9 april 1930
Op 30 juli 1952 deed zij haar intrede in onze Congregatie, waar zij op 2 februari 1954 haar geloften aflegde.
Zij overleed in Tilburg op 20 november 2020

Zuster Martha zal in onze herinnering blijven als een altijd vriendelijke, hartelijke zuster die steeds voor iedereen klaarstond.

Na haar professie mocht ze in het ziekenhuis van Venlo de opleiding volgen voor verpleegkundige en haalde ook de kraamaantekening.

Zo was ze toegerust om als missionaris te gaan werken in Papoea. Ze werkte er in het ziekenhuis van Merauke, Mindiptana en Tanah Merah. Om de vijf jaar mocht ze met verlof naar Nederland. Met haar familie had ze een sterke band en die waren blij haar dan weer te zien. De laatste twee periodes in de missie was ze wijkverpleegster in Merauke en omliggende dorpen die ze op haar scooter bezocht. Iedereen zag haar graag komen, ze was vol zorg en aandacht en steeds met haar blije lach!

Toen ze na 33 jaar voorgoed terugkwam naar Nederland werd ze leidster in Overloon en ook tien jaar in het nieuwe verzorgingshuis in Tilburg (1994-2004). Daarna werd ze lid van Laetare. Toen ze in 2012 ging dementeren, verhuisde ze naar ons Verzorgingshuis, waar ze altijd nog zorgend bezig was. Tot het laatste toe zorgde ze voor planten en bloemen en was graag in de tuin. Tenslotte ging ze naar Emmaus waar ze 4 jaar het ‘zonnetje in huis’ was.

Het laatste jaar zagen we haar erg achteruit gaan, maar ze bleef zichzelf, ook in haar dementie. Helaas werd zij getroffen door het corona-virus en in de nacht van 20 november kwam de Heer haar halen om haar op te nemen in Zijn eeuwige vreugde.