Zuster Majella Hoppenbrouwers

Petronella Maria Hoppenbrouwers

Dochter van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart

Zuster Majella werd geboren in Oirschot op 17 mei 1930
Op 20 januari 1950 deed zij haar intrede in onze Congregatie, waar zij op 25 augustus 1951 haar geloften aflegde.
Zij overleed in Tilburg op 27 april 2020

Zuster Majella was nog jong toen ze intrad met het verlangen om missiezuster te worden. Ze wilde iets voor de mensen betekenen.

Na haar professie werkte ze enkele jaren in pension Sint Jozef Zorg, maar in 1955 mocht ze met enkele medezusters vertrekken naar de missie van Merauke. Daar heeft ze met hart en ziel gewerkt bij de Papoea’s. Ze maakte gemakkelijk contact met mensen en was hartelijk en meelevend. Ze kreeg de leiding van het meisjesinternaat in Merauke; twee jaar later ging ze naar Agats, waar het leven nog heel primitief was. Maar ze hield van de mensen en de mensen hielden van haar. Na haar eerste vakantie kreeg ze de zorg voor het internaat in Mindiptana. In 1969 kwam ze terug in Merauke en werkte er op het kantoor van het bisdom, vooral voor de scholen.

Na veertig jaar ging ze voorgoed terug naar Nederland; ze vond al gauw een nieuwe missie bij ‘MST-Mensen in beeld houden’. Als gastvrouw was ze een geliefd aanspreekpunt voor de vele bezoekers. Enkele jaren geleden moest ze een hartoperatie ondergaan. Ze knapte op en liep weer rond. Toch werden haar krachten langzaam minder. Maar ze bleef zorgend aanwezig. Ze hield van de natuur en was graag in de tuin, waar ze wandelde met haar ‘walking sticks’.

De laatste tijd werd het minder en in de morgen van Koningsdag is ze rustig overgegaan naar de eeuwige vrede.