Zuster Ine Marie Bennis

Clazina Maria Bennis

Dochter van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart

Zuster Ine Marie werd geboren in Zwaag op 29 december 1931
Op 23 februari 1961 deed zij haar intrede in onze Congregatie, waar zij op 25 augustus 1963 haar geloften aflegde.
Zij overleed in Tilburg op 16 januari 2021

Opgroeiend in een groot gezin in Zwaag leerde zuster Ine Marie al vroeg dienstbaar te zijn. In Santpoort liep ze hard met en voor kinderen met opvoedingsproblemen.
In Sittard studeerde ze theologie, terwijl ze mede voor de Basiliek zorgde. Vaak kwam ze op voor zusters in moeilijkheden en waakte bij stervende medezusters.
In Zeewolde werkte ze, samen met zuster Gertrude, vol enthousiasme  in de parochie.
In het Provinciaal Bestuur werd haar de verantwoordelijkheid voor de bouw van het nieuwe Klooster Verzorgingshuis toevertrouwd en de architect zei dat hij haar meteen in dienst zou nemen.
Toen ze tot Provinciaal gekozen werd, nam ze ook die taak met moed en toewijding op zich. In haar bestuursleden en in de Provinciaal van de MSC vond ze trouwe bondgenoten.
Ze onderhield een goede band met haar familie en het gezin van haar vriendin. Met hen deelde ze lief en leed.
Toen ze zelf in het KVH werd opgenomen, brak er een rustigere tijd voor haar aan en kon ze genieten van de stilte, een goed boek, een legpuzzel en een uurtje bij Maria in de tuin.
In de communiteit was ze trouw aanwezig. Moeilijk was het toen ze door een herseninfarct in het ziekenhuis en later in het revalidatiecentrum moest worden opgenomen en ze ten gevolge van het corona-virus maar liefst twee keer geïsoleerd werd.
Ze miste haar medezusters, het klooster en de kapel. Blij was ze toen ze eindelijk weer naar huis mocht. Dankbaar aanvaardde ze alle liefdevolle zorg en aandacht.
Nu mag ze gaan met de God van haar leven, totdat wij elkaar weer ontmoeten.