Waar we voor staan

Home / Waar we voor staan

 

Als Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart voelen we ons geroepen om met Maria de weg van Liefde te gaan die Jezus ons heeft voorgeleefd.

We hebben slechts 1 opdracht: Mensen bewust maken van de Liefde die te vinden is in het hart van Jezus! Door die Liefde in onze gemeenschappen voor en met elkaar waar te maken en door Hart te hebben voor medemensen (vooral voor hen die in nood zijn, voor de “armen” in onze hedendaagse samenleving) daadwerkelijk laten zien dat God houdt van alle mensen.

Kortom, onze opdracht als leden van een internationale Congregatie is Gods Liefde in woord en daad aan de wereld bekend te maken.

We mogen dit doen samen met de Missionarissen van het Heilig Hart.

Pater Jules Chevalier droomde ervan dat gewone Christenen overal in de wereld zich met elkaar en zijn Congregaties zouden verbinden en zich op hun eigen wijze zouden inzetten voor hetzelfde doel als de Congregaties.

Dat gebeurde ook! Momenteel zijn er over de hele wereld Chevalier kringen. In Nederland zijn er 3 kringen van Chevalier verbondenen: 2 in Tilburg en 1 in Sittard. Binnen die kringen probeert men om in het leven van alle dag en met elkaar te laten zien dat God ook nu nog Hart voor mensen heeft.