Op bezoek bij onze medezusters in Rumst (B)

Op  dinsdag 22 mei 2019 reisden we met een bus naar onze medezusters in België. Ze hadden ons uitgenodigd om het nieuwe verzorgingshuis dat voor hen gebouwd was te komen zien.
Het was vooral de bedoeling om “Elkaar te Ontmoeten”.
De communiteit in Rumst telt nog 29 zusters. We vertrokken om 9.30 uur vanuit Tilburg richting Breda, vanwege drukte in het verkeer lukte het niet om op de afgesproken tijd aan de koffie te zijn. Maar we werden niet minder hartelijk ontvangen in hun Cafetaria door Zuster Annemarie de provinciale overste en de zusters, toen we om 11.15 uur eindelijk arriveerden, de koffie was heel lekker.
Het was meteen een hele gezellige drukte. Het nieuwe huis wat gebouwd is voor de zusters heeft grote algemene ruimten die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden o.a. door bejaarde ouderen  en mensen in de omgeving.
En deze dag was het dus geen probleem dat wij met een grote groep van 30 personen, zusters en begeleidsters bij hen konden aanschuiven eerst aan de koffie in het cafetaria en later aan het middagmaal in de eetzaal. De zusters waren goede gastvrouwen. Na het eten (met lekkere Belgische frieten!) kregen we in kleine groepjes, die spontaan gevormd werden een rondleiding door het hele huis. De zusters lieten heel trots hun kamers zien, appartementen die zo ruim gebouwd zijn dat ze straks bewoond kunnen gaan worden door bejaarde echtparen. Tegen 15.00 uur waren we moe van kijken en rondlopen en toen was het genieten van een lekker ijsje en koffie of thee na in de eetzaal. Zuster Lies bedankte namens ons allen Zuster Annemarie en haar zusters voor hun gastvrijheid en deelde daarbij geschenken uit voor de zusters. Het was voor ieder een goede dag geweest, waarin  het “Elkaar  Ontmoeten” helemaal geslaagd was en voor herhaling vatbaar…Volgend jaar in Tilburg (Ned.) En toen was het afscheid nemen want onze buschauffeur wilde uiterlijk om 16.00 uur vertrekken om de “spits”voor te kunnen zijn. Maar…toch al gauw zaten we in een lange file van vrachtwagens. We hadden een slimme chauffeuse die besloot om een toeristische route te nemen bij de afslag “Meer”(B) en zo genoten we van een prachtige rit door kleine dorpen en waren toch nog om 18.00 uur thuis in Tilburg.
Dankbaar voor alles wat we hadden mogen ervaren.

Zuster Giuseppe