Vandaag vierden we met een feestelijk tintje de opening van onze 3 jarige voorbereiding op het 150 jaar jubileum van de Stichting van onze congregatie dat we hopen te mogen vieren op 30 augustus 2024.
Het Generaal Bestuur heeft een commissie samengesteld, die ons inmiddels een plan heeft aangereikt om in 3 periodes van 50 jaar ons bezinnend te kunnen voorbereiden en daarmee : Ons verleden te eren, Ons te verheugen over ons heden en Onze toekomst te omarmen.
We kwamen samen in de ontmoetingsruimte waar op een tafel verschillende symbolen waren opgesteld. Zuster Lies sprak een welkomstwoord en opende de bijeenkomst. Waarna Zuster Francesco de brief voorlas die we hadden ontvangen van Zuster Marifé de Generale overste en Zuster Irmgard het inleidend woord van Zuster Marifé voorlas uit het bezinningsboekje wat gemaakt is voor het eerste jaar van voorbereiding.
Daarna gaf Zuster Lies uitleg aan een aantal voor ons belangrijke symbolen die op de tafel stonden: Een afbeelding van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart geflankeerd door foto’s van de Stichter Jules Chevalier en Moeder Marie Louise Hartzer. Een grote verlichte wereldbol, als symbool voor de snelle verspreiding over de wereld, van ons motto: Bemind zij overal het Heilig Hart van Jezus” door missionarissen. Drie kaarsen die licht zullen uitstralen voor ons, over onze geschiedenis, die we memoreren op onze weg naar het jubileumjaar 2024. Een bijzonder symbool had Zuster Lies gevonden in de Wereldwinkel: Het hoofd van een vrouw, met daaronder a.h.w. een heel groot hart, in dat hart eveneens een hoofd van een vrouw, die gedragen wordt. Zo zou het symbool de verbondenheid van ons met alle medezusters over de wereld gezien kunnen worden.
Op de tafel met symbolen stonden ook een aantal mapjes. voor iedere zuster een op naam, waarin een eerste documentje met gegevens over de verspreiding van de congregatie in het begin door onze missionarissen. Het is de bedoeling dat er van tijd tot tijd een aanvulling komt gedurende de voorbereidingsperiode. Het Provinciaal bestuur heeft Zuster Mary Ringnalda en Zuster Giuseppe Peeters gevraagd om deze taak op zich te nemen. Zij gaven een korte toelichting op dit documentje.
Na het zingen van “Ametur” was het tijd voor koffie. Tot onze verrassing werd er door twee keukenprinsessen een grote slagroomtaart binnen gebracht met daarop een foto van de wereldbol met daarom heen de tekst: “Bemind zij overal het Heilig Hart van Jezus”. Bijzonder was dat het initiatief om zo een feestelijk taart te maken van het hoofd van de keuken zelf was gekomen. De taart snijden nu was nog een hele kunst, maar we kregen allemaal een flinke hap en konden genieten van een gezellig samenzijn aan de koffie dank zij zoveel hulp van onze medewerksters.
Hierna werden de mapjes aan ieder uitgedeeld die Marjolein voor ons had gemaakt en waar ieder zeer blij mee was.
En zo hebben we een begin gemaakt, een eerste stap gezet op weg naar het Jubileum in 2024.
Zuster Giuseppe

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.